Verhuurders gewilde locaties kunnen meer huur innen

< Ga terug

Verhuurders gewilde locaties kunnen meer huur innen

DEN HAAG - Het nieuwe woningwaarderingsstelsel (WWS) gaat verhuurders van woningen op gewilde locaties ruimte geven om de huren te verhogen.Dat blijkt uit een voorstel dat minister Blok naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. In politiek Den Haag wordt al jaren gezocht naar een opvolger van het huidige huurpuntensysteem, dat te ingewikkeld zou zijn.

 

'Gebrekkige relatie'

Het woningwaarderingsstelsel moet huurders beschermen tegen extreme huren en tegelijkertijd verhuurders voldoende belonen. Volgens Blok is er op dit moment een “gebrekkige relatie” tussen de hoogte van de huur en de kwaliteit en marktwaarde van de woning. Dit zorgt voor onvoldoende doorstroming en ontmoedigt nieuwbouw.

 

Met het nieuwe voorstel stapt het kabinet af van het plan de huur vast te stellen op 4,5 procent van de WOZ-waarde. In het voorstel van Blok blijft het WWS in licht aangepaste vorm bestaan, de WOZ-waarde gaat voor 25 procent meetellen bij het bepalen van de huur.

Branchevereniging Aedes vindt het nieuwe WWS “een grote verbetering” van het oorspronkelijke plan. “We kunnen ons nu vinden in hoofdlijnen van het nieuwe WWS, omdat de maximumhuren op landelijk niveau gelijk blijven, en we verwachten dat er geen grote schokeffecten zullen optreden.”

Publicatie datum: 21-10-2014 07:00
Bron: www.cobouw.nl
Word lid

Blijf op de hoogte van de laatste projecten en ontwikkelingen op het gebied van verhuur en vastgoedbeheer.

 

Meld u nu aan!


Volg ons

Copyright © 2024. All rights reserved. Voorwaarden | Privacy Policy