Groningen of Zwolle?

< Ga terug

Groningen of Zwolle?Joost Broerse en Eric Botteghin streden gisteren allebei voor hun eigen club in de finale om de KNVB-beker. Broerse voor PEC Zwolle en Botteghin voor FC Groningen. Beide spelers hebben een overeenkomst met Huis van Verhuur. Net als Huis van Verhuur zijn ze actief geweest in de steden waar Huis van Verhuur ook de vestigingen heeft. Broerse begon zijn carrière bij FC Groningen en kwam uiteindelijk bij PEC Zwolle terecht. Hier sluit hij zijn carrière aan het einde van dit seizoen af om vervolgens als technisch directeur verder te gaan. Botteghin begon zijn voetballoopbaan als prof juist bij PEC Zwolle en speelt inmiddels twee jaar in de Groningse hoofdstad. Het AD legde de spelers de vraag voor welke stad hun voorkeur geniet.


De stad Groningen of de stad Zwolle?

Botteghin: ,,Een moeilijke keuze, omdat beide steden veel op elkaar lijken. Groningen is wel iets drukker. Er wonen veel jonge mensen, omdat het een studentenstad is. Dat brengt een leuke sfeer met zich mee. Zwolle was de eerste stad waar ik woonde, nadat ik uit mijn geboorteplaats São Paulo naar Nederland verhuisde. Daarom koester ik warme herinneringen aan die plaats. Ik had in het begin veel aanpassingsproblemen. Van een miljoenenstad ging ik naar een groot dorp, zonder mijn familie en vrienden. Nu is het juist andersom: als ik in Brazilië ben, verlang ik naar de organisatie en structuur van Nederland."

Broerse: ,,De stad Groningen ken ik goed, Zwolle ga ik de komende jaren als commercieel directeur van PEC waarschijnlijk nog beter leren kennen. Ik was onlangs nog in Groningen. Dat voelt altijd weer als thuiskomen. Je kent alles en weet de tentjes nog waar je altijd een drankje deed. Met Groningen heb ik wel een bijzondere band, ja. Ik heb er vijf jaar gewoond en er ook mijn vrouw leren kennen. Nu woon ik in De Bilt. Ik vind het prima om dagelijks twee uur in de auto te zitten. Het zijn leuke steden met nuchtere mensen. Daarom passen ze allebei wel bij me.''

 

Bron: Sander de Vries, AD.nl

Word lid

Blijf op de hoogte van de laatste projecten en ontwikkelingen op het gebied van verhuur en vastgoedbeheer.

 

Meld u nu aan!


Volg ons

Copyright © 2024. All rights reserved. Voorwaarden | Privacy Policy