Menno Lutter nieuw onderkomen voor zorg, starters en expats

< Ga terug

Menno Lutter nieuw onderkomen voor zorg, starters en expats


 
Voormalig verzorgingstehuis Menno Lutter heeft een nieuwe invulling gevonden en wordt het onderkomen voor zorgpartijen, starters en expats. Hierover zijn omwonenden gisteravond ingelicht door eigenaar Christelijke Woningstichting Patriomonium.

Het gebouw telt straks zo’n 100 woonruimten, waaronder studio’s en appartementen, een recreatiezaal, een keuken en enkele overige ruimtes. Over welke invulling alle ruimtes krijgen wordt nog gesproken.
Een conciërge wordt aangesteld om het gebouw te beheren. Deze conciërge zal ook in het gebouw gaan wonen. Huis van Verhuur zal de verhuur en het beheer verzorgen.


Verbouwing
Ten behoeve van de nieuwe invulling van het Menno Lutter zal Patrimonium een aantal kamers moeten verbouwen naar geschikte huurwoningen en wordt er geïnvesteerd in een fietsenhok en parkeerplaatsen (+ 35 stuks) achter het gebouw op de binnenplaats.

Bezettingslaan 60
De fysiotherapeut en psycholoog die een ruimte huren aan Bezettingslaan 60 blijven er gehuisvest.

Woonvisie 2015
Het geheel past naar verwachting binnen het huidige bestemmingsplan en is een mooi antwoord op de Woonvisie 2015. De aanvraag wordt binnenkort ingediend.

Huuropzegging ZINN
Door de veranderingen in de zorg, als gevolg van overheidsmaatregelen en door de aangescherpte regeling in het kader van wonen en zorg voldeed het gebouw niet meer aan de gestelde eisen. Om die reden kon ZINN niet langer gebruik maken van het Menno Lutterhuis en zegde de huur op. De bewoners zijn verhuisd naar nieuwe woningen in de Coendershof aan de Helper Brink.
 
De huur gaat in rond de jaarwisseling.


 

 

Word lid

Blijf op de hoogte van de laatste projecten en ontwikkelingen op het gebied van verhuur en vastgoedbeheer.

 

Meld u nu aan!


Volg ons

Copyright © 2024. All rights reserved. Voorwaarden | Privacy Policy