Woningmarkt krijgt steun in de rug van Weekers

< Ga terug

Woningmarkt krijgt steun in de rug van Weekers

DEN HAAG - Huizenkopers die al snel weer van hun huis af willen, kunnen de woning tijdelijk tegen gunstigere voorwaarden aanbieden.

Foto:  ANP

Als de woning binnen 36 maanden wordt doorverkocht, hoeft de koper alleen over de meerwaarde overdrachtsbelasting te betalen. Die termijn was 6 maanden.

Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) wil met de maatregel de vastgelopen huizenmarkt een duw in de rug geven. De maatregel staat in de belastingplannen voor volgend jaar, maar geldt met terugwerkende kracht al vanaf 1 september dit jaar. De langere termijn geldt tot 2015.

De maatregel is bedoeld voor woningen en bedrijfspanden. Voor stellen die vlak na aankoop van een woning uit elkaar gaan, betekent dit bijvoorbeeld dat zij nu meer tijd krijgen om tegen gunstigere voorwaarden de woning weer door te verkopen.

Huidige huis

Ook mensen die een nieuwbouwwoning willen kopen, maar bang zijn om hun huidige huis niet kwijt te raken, kunnen met de maatregel geholpen worden.

Projectontwikkelaars kunnen deze groep makkelijker de garantie bieden dat zij de oude woning zullen kopen als het niet lukt om deze tijdig verkocht te krijgen.

De projectontwikkelaar is dan weliswaar overdrachtsbelasting verschuldigd bij de aankoop, maar bij doorverkoop binnen 36 maanden hoeft dan alleen over de meerwaarde en eventueel andere vergoedingen overdrachtsbelasting te worden betaald.


Word lid

Blijf op de hoogte van de laatste projecten en ontwikkelingen op het gebied van verhuur en vastgoedbeheer.

 

Meld u nu aan!


Volg ons

Copyright © 2024. All rights reserved. Voorwaarden | Privacy Policy