Voorkom problemen met legionella in je kamer, studio of appartement.

< Ga terug

Voorkom problemen met legionella in je kamer, studio of appartement.

Voorkom problemen met legionella in je kamer, studio of appartement.

Terugkerende vakantiegangers lopen het risico op een legionella-infectie in kamer, studio of appartement. Kranen en douches die langer dan een week niet worden gebruikt, kunnen legionella veroorzaken. Problemen zijn eenvoudig te voorkomen, maar de vakantieganger moet er wel iets voor doen.

Het is vooral raadzaam om bij thuiskomst alle koud- en warmwaterkranen een minuut lang te openen. Laat het water rustig stromen, om te voorkomen dat het vernevelt. Besmetting vindt namelijk vooral plaats door het inademen van de waternevel.

De legionellabacterie gedijt vooral bij temperaturen boven de 25 graden. Ze doet het dus uitstekend in leidingen met stilstaand water. Door de leidingen door te spoelen wordt het risico op besmetting minimaal en bovendien zorgt u er ook voor dat andere in het water opgeloste stoffen geen kwaad kunnen. Overigens kan ook het water in een tuinslang die in de volle zon hangt flink opwarmen, waardoor zich legionella ontwikkelt. Spoel daarom bij terugkeer van vakantie ook de tuinslang even door, alvorens die te gebruiken.

Symptomen

Legionella-infecties hebben grote gevolgen, variërend van vermoeidheid, verlies van het kortetermijngeheugen, longontsteking, forse griep tot zelfs de dood. Jaarlijks zijn er een paar honderd meldingen van besmetting, maar aangenomen wordt dat het aantal besmettingen in werkelijkheid veel groter is.


Word lid

Blijf op de hoogte van de laatste projecten en ontwikkelingen op het gebied van verhuur en vastgoedbeheer.

 

Meld u nu aan!


Volg ons

Copyright © 2024. All rights reserved. Voorwaarden | Privacy Policy